Ontstaan
Omstreeks het jaar 1948 kwam Harrie Wesselink, samen met zijn broer Gerard en zus Grada, vanuit Geesteren naar Manderveen. Nadat hun vader een dorsmachine voor hen had gekocht, begonnen ze in het Gammelke met het dorsen van rogge en haver. Vanuit Manderveen vertrokken de broers ‘s ochtends met de fiets om aldaar te gaan dorsen bij verschillende boeren in de omgeving. ‘s Avonds ging het stel weer samen op de fiets terug naar Manderveen, waar zus Grada voor het eten en de huishouding zorgde. Het bedrijf groeide, er werden een meststrooier (het oppakken van de mest gebeurde destijds nog handmatig), een houtzaag en andere machines aangeschaft en de broers verhuisden met hun loonbedrijf naar Manderveen. In drukke tijden sprongen de andere broers bij totdat het eerste personeelslid Herman Gijsbers in dienst kwam.

De familie Wesselink
Nadat Gerard zich had terugtrokken uit het loonbedrijf om dichtbij een boerderij te beginnen en Harrie zestig jaar geleden trouwde met Marietje, brak er voor hen een drukke tijd aan. Het gezin breidde uit met acht kinderen en was één van de eerste huishoudens in Manderveen met een telefoonaansluiting. Vele inwoners maakten daar dan ook dankbaar gebruik van om bijvoorbeeld de vroedvrouw of de veearts te bellen. Daarnaast had huize Wesselink veel aanloop van klanten die werk kwamen bespreken of per kas kwamen betalen. En natuurlijk mocht een sigaar of een borreltje dan niet ontbreken.

Uitbreiding van het Loonbedrijf
Gaandeweg werd het steeds drukker met de werkzaamheden. De schaalvergroting in de landbouw en de komst van onder andere de maisteelt vroegen om steeds grotere en modernere machines. In 1984 stapte zoon Guus in het bedrijf nadat hij zes jaar op een accountantskantoor werkzaam was geweest. De ervaring die hij hier opdeed kwam en komt hem nog steeds goed van pas bij het ondernemen en de bedrijfsvoering. De computer maakte zijn intrede en het aantal machines en personeelsleden werd uitgebreid. Tevens werden machinebergingen en een mestsilo bij gebouwd. In het jaar 2000 deed zich een hele grote verandering voor met de overname van een loonbedrijf in de buurt met een aangrenzend werkgebied. Hierdoor maakte Wesselink een flinke groei door.

Toekomstperspectief
Het bedrijf anno 2018 wordt aangestuurd door Guus Wesselink en zijn vrouw Anja. Er zijn momenteel dertien medewerkers in vaste dienst en in drukke perioden wordt dit aangevuld met losse oproepkrachten. Zoon Gijs volgde de opleiding Landbouwtechniek in Apeldoorn en werkt sinds vijf jaar ook volledig mee in het bedrijf. In de toekomst is het de bedoeling dat Gijs het stokje van zijn ouders zal overnemen. Zo ondersteunt hij Guus al bij de bedrijfsvoering en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van het bedrijf. Want voortdurend vernieuwen is noodzakelijk. Het loonwerk is de belangrijkste bron van inkomsten en dat betekent dat men voortdurend alert moet zijn op de nieuwste ontwikkelingen in de branche. Loon- en Grondverzetbedrijf Wesselink houdt zich veelal bezig met agrarische werkzaamheden, maar ook een stuk grondverzet en gladheidsbestrijding. Daarnaast wordt het personeel met regelmaat verhuurd aan hoveniers om hen bij te staan, al dan niet met materieel.